دعای سیفی صغیر، معروف به دعای قاموس، از جمله ادعیه عظیم الشانی است که علما، مخصوصاً اهل عرفان بر قرائت آن مدامت داشته اند. خواص دعای سیفی صغیر عبارتند از:
از حضرت علی (علیه السّلام) نقل شده است که
۱. هركس دِین و قرض داشته باشد و این دعا را به جهت ادای دین بخواند خدای تبارک و تعالی از خزانه ی غیبش دین او را اداء نموده و او آسوده گردد.
۲. هركس آن را در سفر یا حضر بخواند آفتی به او نرسد.
۳. و اگر دعا را نوشت و با خودش حمل كند، از شرّ دشمن و دزد و راهزن و هر مفسدی در امان باشد.
۴. خواندن این دعا موجب رستگاری در دو جهان می گردد.
۵. از آن حضرت نقل شده که «در اثنای خواندن دعای سیفی، دانستم كه هر خاصیتی در دعای سیفی كبیر است در این كلمات نیز هست».
۶. عرفاء می فرمایند: هركس این كلمات (دعای سیفی) را هر روز یك بار بخواند، از سرّ توحید، چیزی بر او منكشف گردد كه نه چشمی مثل آن را دیده و نه گوشی شنیده است. و هركس صد بار بخواند، صاحب كشف می گردد و از اهل یقین می شود. و این كلمات شریفه به جهت داشتن مقاصد و مضامین عالیه توحیدی، تأثیر به سزایی در دل آدمی دارد. و اگر بعد از دعای سیفی كبیر خوانده شود در سرعت اجابت بسیار مجرّب است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دعای سیفی صغیر در كلمات بزرگان و عارفان
۱. مرحوم سید هاشم حدّاد (یكی از عرفاء بزرگ) نظرش این بوده كه این دعا، آنقدر مضامین قدرتی و سلطنتی دارد كه موجب قبض و تنگی صدر می گردد. و نباید بدون اجازه استاد خوانده شود. یعنی معلوم می شود كه باید انسان مراحلی از عرفان و سیر و سلوک را بپیماید تا لیاقت و توان خواندن چنین دعائی را داشته باشد. چنان كه نقل شده، مرحوم قاضی، به شاگردان خصوصی اجازه می دادند تا این دعا را بخوانند.
۲. ولی آیت الله مرعشی (ره) و همچنین آیت الله كشمیری، هم خودشان می خوانده اند و به افراد هم توصیه می كرده اند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انواع ختم دعای شریف سیفی صغیر
مرحوم نراقی در كتاب شریف خزائن، ختم های مختلفی را برای آن ذكر كرده اند، كه از جمله آن:
۱. نود و نه (۹۹) مرتبه در ۹۹ روز می باشد. و به افرادی هم که توصیه كرده اند، بعد از انجام آن به نتیجه هم رسیده اند و به مدت ۴۳ روز جواب گرفته اند. و از كلمات علماء و بزرگان به دست می آید كه برای رفع دشمنی و نابودی آن خیلی مؤثر است.
۲. هكذا در كتاب خزائن آورده اند كه: ۹۹ مرتبه در طول ۹ روز خوانده شود.
۳. و هم چنین ۹۹ مرتبه در طول سه روز هم سفارش شده است كه ختم صغیر می نامند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دعای سیفی صغیر چه دعایی است؟
در این مورد اقوال مختلف است، مرحوم نوری، در صحیفه ی ثانیه علویه می فرمایند: از دعاهای حضرت علی (علیه السّلام) سیفی صغیر می باشد كه همان دعای قاموس می باشد. و ایشان می فرمایند این دعا در شهرت، كمتر از مناجات خمسه عشر نیست. و در كلمات ارباب علمات و تسخیرات، آثار عجیبی برای آن ذكر شده است.
و همچنین صالح جوهرچی در كتاب «ضیاء الصالحین»، دعای قاموس را همان سیفی صغیر می داند. منتهی متن این دعای شریف متفاوت است. یعنی متنی كه در خزائن مرحوم نراقی آمده با متن مفاتیح و صحیفه علویه فرق می كند چنان كه مرحوم شیخ عباس قمی در كتاب مفاتیح الجنان به نقل از صحیفه ثانیه علویه می فرمایند: منظور از دعای سیفی صغیر، همان دعای قاموس قدرت می باشد.
شما باید برای دیدن نظرات ابتدا عضو شوید . در حال حاضر وارد شده اید !
If you have no account yet, you can register now...
(It only takes a few seconds!)